2017. augusztus 18., péntek

A kurzus első napjai

Hétfő reggel 9 óra előtt pár perccel rengetegen gyülekeztünk a Lake School-ban, mindenki különböző kurzusra érkezett. Az iskola dolgozói nagyon felkészülten fogadtak minket, mindenkit körbevezettek és rögtön elmondták, ki melyik csoporthoz és teremhez tartozik, illetve ajánlottak szabadidős tevékenységeket, kulturális programokat. Az iskolában a tanártovábbképző tanfolyamokon kívül vannak nyelvtanfolyamok is, így különféle diákok megfordulnak itt.


Az én kurzosom Creative teaching in the secondary and adult classroom, 10 résztvevővel. A hétfői ismerkedés során kiderült, hogy spanyolok, olaszok, bolgárok, libaboniak és németek is vannak a csoportban,és sokat megtudtunk egymás iskoláiról is. Megismerkedtünk a délelőtti és a délutáni tanárral is, mindketten anyanyelviek, és belevágtunk a tanulásba.






A hét során különböző témákat érintettünk, s minden új módszert interaktívan tanultunk meg, tehát mi magunk voltunk a feladat alanyai. Rengeteg kreatív, de gyorsan előkészíthető technikát tanultunk ezekben a napokban. Az eddig érintett témakörök a bemelegítő játékok, a szövegértés fejlesztése, az igekötős igék, a filmek, videók és vizuális anyagok használata, a szóööszetételek, a nyelvtan tanítása, a kritikai gondolkodás fejlesztése, valamint a brit kultúra voltak. Az új tanítási technikákon kívül az oktatók figyelnek arra is, hogy néhány számunkra új nyelvi elemet is megtanuljunk, ezért az általunk megoldott feladatok C2 szinten vannak, a módszerek viszont mind használhatók alacsonyabb nyelvi szinteken is.



Az órák jó hangulatban telnek, mindenki motivált. Egyéni munka szinte soha nincs, folyamatosan párban és csoportban dolgozunk, viszont minden nap más helyre kell ülnünk a teremben, hogy ne folyamatosan ugyanazokkal a csoporttársainkkal kerüljünk párba. A többiekkel együtt kíváncsian várom, mit tartogat számunkra a tanfolyam második hete.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése