2017. november 4., szombat

E+ ötletbörze (módszertani délutánok)

Az Erasmus + mobilitásokon szerzett módszertani tapasztalatokat fontosnak tartjuk átadni a tantestületnek. Ennek fő módja az Erasmus+ ötletbörze, mely meghatározott délutánokon kerül megrendezésre, és kollégáink fakultatívan vehetnek részt rajta.

Ötfős projektcspatunkból eddig hárman mutattuk be tapasztalatainkat és az újonnan szerzett ötleteket ezeken a délutánokon. Szeptember hónapban elsőként a Modern brit kultúra kurzus kapcsán bővíthattük ismereteinket a brit aktualitásokról, a hétköznapi ismereteken (pl. árak) át egészen a különböző akcentusokig. Kolléganőnk olyan feladatokon keresztül mutatta be tapasztalatait, melyek akár a tanórán is használhatóak. Emellett elgondolkodtató kérdéseket vetett fel a változóban lévő kulturával kapcsolatban. A változatos témák mellett délután résztvevőit egy kis fekete tea és skót vajas keksz is lelkesítette.


A második előadáson, a Kreatív nyelvoktatás c. tanfolyamból mutattam be számos hasznos ötletet. Kihívást jelentett, hogy olyan ötleteket válogassak, melyek nem kizárólag a nyelvoktatásban, hanem akár már tárgy esetében is használhatóak.A harmadik előadás, a Mobileszközök az oktatásban kurzus témája keltette a legnagyobb érdeklődést a tantestületben. Néhány interaktív táblával gyarapodott nemrég iskolánk, ezért különösen is aktuális a fenti kurzus anyaga. Kolléganőnk, aki Canterbury-ben erről tanult, gyakorlati szemszögből mutatta be a szerinte leghasznosabb alkalmazásokat, felsorolva a bennük rejlők lehetőségeket, de a buktatókat is. A délutánra mindannyian okostelefonnal, tablettel vagy laptoppal érkeztünk, így a feladatokat, alkalmazásokat magunk is kipróbálhattuk.

Az ötletbörzén látott módszertani ötleteket a gyakorlatban is használjuk, ezért, ha valamelyik kolléga szeretné, szívesen várjuk óráinkra hospitálni. Szerencsére iskolánkban jó hagyománya van a hospitálásnak, ezért néhányan már éltek a lehetőséggel. Aki pedig lemaradt az ötletbörzéről, e-mailben is megkapta az előadások anyagait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése