2018. május 11., péntek

Beszámoló: A rejtett tehetség felfedezése


Benő Ildikó beszámolója: „Identify the Hidden Talent”, a rejtett tehetségek felkutatása, fejlesztése és követése volt annak a  kurzusnak a  témája, melyen 2018 április 16.-20 vettem részt Palermóban.

 

 

 
 

A résztvevők között voltak portugálok, finnek, egy belga lány és mi ketten magyarok. Szeretném kiemelni a kurzusvezető tréner hölgy személyét, Sonja Roché-t, aki mérhetetlen profizmusával, nyugodt stílusával, ugyanakkor fiatal lendületével és nyitottságával kedves közösséggé fogta össze a csoportot. Az étkezéseket, az estéket és a szabad délutánokat is együtt töltöttük, sokat beszélgettünk, nevettünk. Felkutattuk Palermó nevezetességeit, a híres halpiacot, a szűk és zajos kisutcákat.

A kurzusok reggel 9-kor kezdődtek és délután 4-ig tartottak. Angol nyelven folytak a foglalkozások.

Az elméleti gondolatok mellett sok gyakorlati és játékos foglalkozás volt, ezek arra a lényeges pontra fókuszáltak, hogy a tehetséges gyerek más, mint az átlagos jó képességű társai, ezért másfajta odafigyelést igényel. Azt a szemléletváltást helyeztük előtérbe, mely révén ezeket a gyermekeket észrevesszük, felismerjük, hogy miben tehetségesek, segítjük, támogatjuk őket.
 

Színházi játékaink révén szülő, tanár, diák, barát szerepekbe bújtunk és viccesen, kreatívan adtuk elő a feldolgozandó témát. Mivel a jelenlévők közül mindenkinek más volt a szakterülete, nagyon érdekesek voltak a problémák, kérdések megközelítései, előadásmódjai. Volt tehetségkutató, volt tudományos Kahoot, Kvíz, pszichológiai teszt, Johari ablak, Túlélő csapat, sok-sok csoportmunka.

A kurzus utolsó napján ellátogattunk a gyönyörű Cefalúba.
 

Hasznosnak, érdekesnek és nagyon kellemesnek, vidámnak gondolom a Palermóban töltött időt. Egy újfajta gondolkodásmódot indított el bennem, melyet szeretnék megosztani iskolámban.
 
Benő Ildikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése