2018. április 29., vasárnap

Beszámoló: Practical uses of Mobile Technologies in the Language Classroom Az Erasmus+ pályázat keretében 2017. augusztus 6-12. között egy angol tanároknak szóló technológia kurzuson (Practical uses of Mobile Technologies in the Language Classroom) vettem részt Canterburyben.


A szállásom és maga a tanfolyam az egyetem területén belül volt, ami rendkívül megkönnyítette a kintlétemet. A tanfolyam mellett minden délután különböző fakultatív programokon lehetett részt venni, mint például filmnézés, salsa táncóra, kirándulás Canterburyben.  

A tanfolyamon alapvetően nyelvtanárok vettek részt. Ami a csoport nemzetiségi összetételét illeti, teljesen multikulturális volt: cseh, portugál, olasz, osztrák és libanoni kollégákkal ismerkedhettem meg. A program során sok különböző mobil applikációval, internetes oldallal ismerkedtünk meg, amelyek egy-egy készség elsajátítását, gyakorlását és magát a tanítás-tanulás folyamatát sokkal élvezetesebbé és ily módon hatékonyabbá tehetik.


Mindig is érdekelt a modern technológia és amennyire lehet próbálom is használni ezt a mindennapi tanítás során így kíváncsian vártam, hogy mit tartogat számomra ez a hét. A kurzus minden elvárásomnak teljes mértékben megfelelt. Kurzusvezetőnk Izgi, rendkívül felkészült volt. Humorával és állandó jókedvével tette jó hangulatúvá a tanfolyam minden napját.


A  kurzus folyamán nemcsak gyakorlati, de elméleti dolgokkal is megismerkedhettünk. A nap nagy részét mobiltelefonunkkal és tabletünkkel a kezünkben töltöttük. A tanfolyam rövidsége ellenére is rengeteg applikációt ismertünk meg. Többek között megismerkedtünk számos virtuális valóság applikációval. A Kahoot és Socrative programokkal kvízeket alkottunk, amellyel kreatív és szórakoztató módon ellenőrizhetjük diákjaink tudását.  A Padlet alkalmazással pedig prezentáció készítéséhez kaptunk új ötleteket. 


Nagyon jól éreztem magam ezen a továbbképzésen. Öröm volt számomra, hogy az új módszertani módszerek megismerése mellett újra használhattam angoltudásomat anyanyelvi környezetben, amire mostanság sajnos túl sok lehetőségem nem volt.


Remélem, lesz még alkalmam ilyen jellegű projektben részt venni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése