2018. április 8., vasárnap

Beszámoló: Modern British Culture


2017. augusztus 14. és 30. között megrendezett Erasmus+ pályázat keretében lehetőségem nyílt a londoni Hampstead School of English-ben részt venni a fenti kurzuson.
A kurzus célja az volt, hogy a modern oktatás módszereivel feldolgozzuk a modern brit élet aktuális kulturális, politikai és szociológiai aspektusait. A tanfolyamon a következő témákat vettük át: brit osztályrendszer, szociális mobilitás, királyi család, Brexit, bevándorlás, akcentusok, szleng, média, sajtó, filmek, pénz, brit ételek, viselkedés, British understatement.

Pub quiz
 
Nagyon élvezetes formában dolgoztunk, elsősorban csoport munkát folytattunk. Erős kohézió alakult ki a hasonló érdeklődésű, korú és szakmai tapasztalattal rendelkező csoporttagok között, akik Lengyelországból, Németországból, Olaszországból, Japánból és Magyarországról érkeztek. Whatsup applikáció segítségével továbbra is tartjuk a kapcsolatot.
A kurzus egyik erőssége a sok rétű szociális program biztosítása, beépítése a tanfolyamba. 2 teljes napos kiránduláson vettünk részt: először Darwin házát kerestük fel vezetett túra keretében, másodszor Hampsteaddel ismerkedtünk séta keretében, a Kenwood House-t vezető segítségével látogattuk meg. Délutáni programként a Tate Gallery-ben voltunk, egyik este pedig részesei lehettünk egy pub quiz-nek, lelkesen találgatva a kérdésekre a választ.

Darwin házánál
 
Hétvégen páran befizettünk egy utazási cég által szervezett kirándulásra Stratford-upon-Avon-ba és Oxfordba.
Emellett egyénileg számos nevezetességet, múzeumot és parkot kerestem fel, hiszen London kimeríthetetlen látnivalóval szolgál.
Meg kell még említenem a kiváló házigazdáimat és spanyol, olasz és japán lakótársaimat, akik nélkül nem lett volna teljes ez az út. A kimeríthetetlen esti beszélgetések, eszmecserék nem csak emberileg jelentettek sokat, de más kultúrák megismerését is segítették.
Vendégszerető házigazdáimmal
 
Összességében elmondhatom, hogy szakmai és egyéni fejlődésemhez nagy mértékben hozzájárult az ösztöndíj által lehetővé vált út. Mindenkinek csak javasolni tudom, aki nyitott a világra és fejlődni szeretne nemzetközi környezetben.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése